You are currently viewing Vékonyszálú hajak

Vékonyszálú hajak

Te is ilyen nehézségekkel küzdesz a vékony hajszálad miatt?

Lelapul, könnyen zsírosodik, rálapul a fejtetőre, száll, hamar összeesik, nincs tartása, hamar elveszti a formáját, nincs tömege, nehéz hosszúra növeszteni, gyorsan töredezik a vége,  nehéz belőle látványos copfot, kontyot készíteni?

Ha a fentiek igazad rád, akkor vékonyszálú hajad van. Ugyanakkor lehet, hogy mennyiségre sok hajad, ami ellensúlyozhatja ezeket a ‘tüneteket’ de leginkább az a jellemző, hogy a vékony szál kevés mennyiséggel párosul.

Azért beszéljünk arról is, hogy miért lehet szeretni a pihe-puha hajszálakat, milyen előnyei vannak?
Könnyen szárad
, samponból, balzsamból, finish-termékekből kevesebb mennyiség kell. A lazább szerkezete miatt könnyebben reagál a szőkítésre, színváltoztatásra.

Mit próbáltál tenni a fenti tünetek ellen? 
Sűrűbben mosni? Otthoni göndörítővel dúsabb hatást elérni? Esetleg a tartós göndörítést (dauerolást)?

Fontos, hogy tudd:

 • a sűrű hajmosás miatt a hajszálak természetes védőrétegét állandóan lemosod, így könnyebben roncsolódnak.
 • Az állandó dueroláskor erős vegyszer éri a hajszálaidat, hosszútávon még jobban elvékonyítja a hajat, elégeti a hajszálakat, erősen szárít, töredezik a vége.
  Lehet, hogy a tövénél nagyon szépen mutat a volumen, de a hajvégeket teljesen tönkre teszi. Ennek következtében mindig le kell csippenteni a végét és nem tud nőni a hajad.
 • Rendszeres hullámosításkor, besütéskor az forró hő töri, szárítja a hajadat.

De akkor mi a megoldás, ki tud nekem segíteni hogy a kevés, vékonyszálú tincseimből mégis szép frizura készüljön?

A megoldás: FILLÁR KATALIN fodrász, a vékony hajú hölgyek szakértője.

 Ha valaki, ő biztos segíteni tud neked, ő igazán ismeri a vékonyszálú hajú hölgyek nehézségeit, hiszen ugyanezekkel a problémákkal küzd.

Kati 25. éve dolgozik a szakmában,  – sőt annál is korábban, már nagymamája fodrászüzletében is serte-pertélt. 
Gondolhatod, ez idő alatt rengeteg tapasztalatot szerzett hogyan is kell a vékonyszálú hajakat vágni, ápolni, kezelni és hogyan lehet gyönyörű frizurákat készíteni kevés hajból.

Persze csodákat még ő sem tud tenni! A genetikai adottságokat ő sem tudja átlépni, de az tudja, milyen trükkökkel, vágástechnikával, frizura-stílussal, anyagokkal lehet optikailag dúsabbá varázsolni a hajadat. 

Hogyan lehet a kevés, vékonyszálú hajamat erősíteni és szép frizurát készíteni?

Íme Kati tanácsai!

 • Jó frizura választás.rövid haj vagy a félhosszú bob frizura. Dúsabb hatást kelt. Lejjebb, néhány gyönyörű példát látsz Katitól. Persze ezekhez elengedhetetlen a roppant precíz hajvágás!
 •  A megfelelő szárítástechnika. Ennek titka egy jó hajkefe, na és persze a spéci mozdulatok. De milyen is egy jó kefe és mik ezek a spéci fogások? Kati elmondja majd neked.
 • Vékonyszálú hajra kifejlesztett termékek. Volumennövelő sampon, hajbalzsam, hajhab.  Ezek a termékek mitől növeli a volument? Erre is kapsz választ Katitól.
  Léteznek már tőemelő spray-k, ezekkel is remekül meg lehet emelni szárításkor a hajtöveket.
  Tanács Katitól: figyelj arra, hogy a hajbalzsamot és a hajhabot csak a hajvégekre szabad felvinni, és nem sokat, nehogy elnehezítse a hajszálakat.
 • A megfelelően kiválasztott hajszín. Ajánlottak a teltszínek festése, mert optikailag dúsít. Viszont nem javasolt a melír, mert a vékony csíkok optikailag, hatásában még jobban vékonyítják a hajszálakat, így az összhatásában csorbítják az egyéb hajdúsítási praktikákat.

  Tanács Katitól: a vékonyszálú haj festésére nagyon oda kell figyelni! Nagyon szét lehet roncsolni például az otthoni szőkítésnél. Könnyen lila vagy zöld árnyalatba csúszhat. Ez amúgy is egy nagy szakértelmet igénylő folyamat, bízd fodrászra!

  Az otthoni hajfestés nagyon kényes dolog, hiszen egész másképp reagálnak a hatóanyagok, mint egy vastagszálú hajnál. Sajnos a drogériákban kapható dobozos hajfestékek adagolásánál nem tesznek különbséget a vékony és vastag hajszálakkal bíró vásárlók között.
 • Hajszerkezet erősítése, hajújraépítés. Nagyon számít, hogy a hajszál egyik legfontosabb alkotóeleme, a keratin mekkora mennyiségben van jelen. A keratinos >> (és hyaluronsavas >>) kúrák gyönyörűen visszaépítik a keratint, erősebb, dúsabb eredményt adnak a hajnak.
 • Frizurakészítés. Tupírozás, kontyok készítésekor un. kontyfánk alkalmazása, ezek mind optikai tuningot adnak a frizurádnak. A tupírozásnak is megvan a maga titka, Kati elárulja majd neked. Konty elkészítését – ha alkalmi vagy esküvői kontyot szeretnél . – mindenképp érdemes rutinos kézre bízni. A kontyfánk, csattok, stb. használata bizony gyakorlott szakember tudását igénylik.
 • Az otthoni hajápolás külön figyelmet igényel a vékony hajszálak esetében. Hogyan mosd a hajad, egy kis hajszárítási trükk, a termékek megfelelő használata … ezekre mind mind megtanít Kati!

Áraink

RÖVID HAJ

 • mosás, szárítás 
  4.900 Ft
 • mosás, vágás, szárítás 
  7.500 Ft

FÉLHOSSZÚ HAJ

 • mosás, szárítás 
  5.600 Ft
 • mosás, vágás, szárítás 
  9.500 Ft

Íme néhány szépséges frizura vékonyszálú kevés hajból!

Budapest 2. kerületében találod meg a vékonyhajak specialistáját, a Beauty Carnival szépségszalonban

 • Címünk: Budapest, 2. Szépvölgyi út 52. Pannon Irodaház földszínt
  Ha tudod, hol van a Daubner cukrászda, akkor a bejáratával szemben megtalálod szalonunkat. 
 • Bejelentkezés Fillár Katihoz:  online
 • Nyitva tartás: hétköznapokon 8.00-20.00 óra, szombaton 8.00-13.00 óra
 • Telefon: 06 1 886 9212 vagy 06 30 833 4651
 • Szalonvezető: Herendiné Asztalos Andrea 
  Mail: herendi.andrea@beautycarnival.hu