You are currently viewing SPECIÁLIS HAJFESTÉSEK, MELÍREK

SPECIÁLIS HAJFESTÉSEK, MELÍREK

– Árnyékolás, söprögetés, levegős kifújás, bébicsíkok –
 
Mik ezek a szavak?🤔 – kérdezheted teljes joggal.
Olvass tovább és megtudod mit is rejtenek ezek a fura fogalmak egy szépségszalon oldalán! 

Egy fodrászatban sosem találkozhattál ezekkel a vicces kifejezésekkel.
Az angol-francia megfelelőjükkel viszont igen, hiszen nincs magyar fordításuk: 
Ombre, Balayage, Airtouch, Babylights. (Lehet, hogy egy-kettő ismerős?)

Ezek az idegen szavak speciális hajfestéseket, melírtechnikákat rejtenek.

De miért is írok neked erről?
Egyrészt, hogy lásd milyen különleges módszerekkel fest Kovács Dóri 🌸 fodrász kolleganőnk, másrészt, hogy segítsünk neked a döntésedben.
Volt már olyan gondolatod, hogy kicsit unod a hajad színét, de nem akarod teljesen átfestetni? De mégis valamit újítani szeretnél? 

Most nagyon röviden, de annál izgalmasabb technikákat mutatok neked, amiket Dóri használ és amikkel gyönyörű árnyalatú tincsek kerülnek az eredeti hajszíneid közé. Látni fogod Dóri munkafotóin milyen lágy, finom hatást ért el vendégeinél.

Nagy előnyük, hogy kortól és hajhossztól teljesen függetlenül alkalmazhatóak, úgyhogy választhatsz közülük.

OMBRE hajfestés - 'Árnyékolás'

Ezt a szót bizonyára már hallottad. A francia szó árnyékot, árnyékolást jelent. Ezzel a technikával robbant be a 2010-es években a forradalmian új színátmenetes hajfestés.  

Ombre-hajfestés lényege, hogy
a haj töve és a haj vége között 1-2 árnyalatnyi különbség van. 

Nem kell aggódnod, hogy lenő a hajad, hiszen pont ez a lényege:
lenőtt hatást kelt és mégis őrülten divatos!! Óvhatod a fejbőrödet, mivel a Dóri nem a hajtövedet festi, hanem csak a hajad 2/3-ától viszi fel a festéket.

Ombre melír Kovács Dóritól

BALAYAGE melír - 'Söprögetés'

A balayage mondhatni lesöpörte az ombre-technikát a népszerűségi ranglista éléről az elmúlt években. A francia balayage szó jelentése ugyanis söpörni, söprögetni.

Neve az elkészítés módjából fakad, hiszen az ombréval ellentétben, ( ahol fóliacsíkokat használnak a festék felviteléhez), itt Dóri a hajfestő ecsettel lágyan sepregeti a hajtincseidet. 

Megmarad az eredeti hajszíned, csak a hajtincseidnek ad enyhe napszívta hatást. 

Balayage festés Kovács Dóritól

AIRTOUCH melírtechnika - 'Levegős kifújás'

A roppant népszerű balayage-technika is tovább fejlődött azzal a céllal, hogy egyre finomabb, egyre lágyabb hatást kapjon a hajszinezésed.

Az airtouch – angol szó – egy un. szabadkezes melírozás, nagyon egyedi technika. Ha ezt választod majd, figyeld milyen érdekesen dolgozik a fodrász.

A elnevezés apropója, hogy festés közben Dóri hajszárítót használ, azaz a levegő segítségével ‘válogatja ki’ melyik tincs legyen megfestve. 
A háttere egyszerű: amelyik hajszálat kifújja az eszköz, annak marad az eredeti színe. A többire kerül a festék vagy szőkítő.  

Kovács Dóri airtouch melir

BABYLIGHTS melírek - 'Bébicsíkok'

Ezen módszer aranyosan csengő angol neve a leheletfinom csíkokra, árnyalatokra utal. A Babylights melírozásnál a kisgyermekek és babák hajszínéhez hasonlóan, a hajtő közelében lévő apró tincseket világosabbra festi Dóri, 
mintha csak a nap szívta volna ki őket.

Ennél a technikánál választja szét a fodrász a legvékonyabb hajtincseket. Igen aprólékos, nagy odafigyelést igénylő munka.
Érdemes tudnod, hogy a ennél a módszernél mindig a haj tövétől kezdődik a festési folyamat, tehát kb. 2 havonta ajánlott a frissítés.

Első lépésként egy ingyenes konzultációra gyere el Dórihoz! Nagy szakértelmet és odafigyelést igénylő feladat előtt meg kell ismerkednie veled, a hajad állapotával, a jelenlegi hajszíneddel. Hidd el, ez nagyon fontos lépés ahhoz, hogy teljes megelégedettséggel lépjél ki a szalon ajtaján.

Kattints bármelyik sárga gombra és görgess le a 3. ponthoz: ‘Hajfestések, speciális festési technikák’! Az első szolgáltatás az ‘Ingyenes festési konzultáció’.

Nagyon bízom benne, hogy új fodrászunk, Dóri 12 éves szakmai tudása téged is meggyőz és személyesen megismerheted roppant kedves egyéniségét is. Szeretettel várunk! 💕

Itt vár rád Kovács Dóri, a speciális melírek nagymestere

BEAUTY CARNIVAL SZÉPSÉGSZALON

  • Címünk: Budapest, 2. Szépvölgyi út 52. Pannon Irodaház földszínt
    (Daubner cukrászda bejáratával szemben) 
  • Telefon: 06 1 886 9212 vagy 06 30 833 4651 (Időpontfoglalásra nem alkalmas!)
  • Nyitva tartás: hétköznapokon-szombaton 8.00-20.00 óra
  • Bejelentkezés ONLINE ITT !
  • Szalonvezető és a blog írója: Herendiné Asztalos Andrea 
    Mail: herendi.andrea@beautycarnival.hu