Beauty Carnival szépségszalon, 1025 Budapest Szépvölgyi út 52.  06 1 886 9212

Női-férfi naturo fodrászat | Bio kozmetika | Profi smink | Kéz,-lábápolás - Műköröm |
Mese-terápiaBeauty-szülinap kislányoknak

ONLINE bejelentkezés
vagy telefonon akár azonnal: 06 1 886-9212

Új 'zöld' fogalmak a kozmetikában

Ezekkel a fogalmakkal már sokszor, sok helyen találkozhattál, tudhatod, hogy mit jelenthetnek:

naturális - organikus - természetes - bio 

A mai szépségIPAR-ban egy kozmetikum mennyire naturális, organikus, természetes vagy éppen bio, arról most csak annyit, hogy sajnos nagyon könnyen rákerül egy-egy flakon címkéjére.

Tisztelet a kivételnek! Most pont egy ilyen kivételről írok.

 

A bio fogalmát is sok gyártó - mondjuk úgy - szabadan értelmezi.  

Pedig egy cég csak akkor írhatná termékére, ha betartja a roppant szigorú feltételeket és vállalja a folyamatos ellenőrzéseket. 

Az összetevőket és hatóanyagokat adó növényeket megszabott körülmények között kell termesztenie, a begyűjtési időszakot és a feldolgozási technológiát is be kell tartania. 

A szín,- illatanyagok, konzerváló anyagok is kizárólag természetes eredetűek lehetnek. 

 

Vegán - Cruelty free

Ezek az elnevezések a kozmetikában még alig vagy egyáltalán nem ismert fogalmak. Mit is jelentenek ezek?

 

Vegán - mikor ezt a szót halljuk, leginkább az étkezési forma jut az eszünkbe. Pedig egy ‘igazi’ vegán nem csak az étkezésben, hanem teljes életformájában kiiktatja az állati eredetű temékeket, anyagokat. 

A háztartásában is kizárólag növényi eredetű és összetevőjű termékeket használ a konyhától a fürdőszobáig.  

 

Cruelty-free (erőszak-mentesség)

Találkoztál már ilyen vagy hasonló nyuszis logóval?

Nos, ez ennek a még csendes mozgalomnak a logója. Nem véletlen, hogy egy állatot, nyuszit választottak, ugyanis teljes állatkísérlet-mentességet hirdet. 

A fogalom maga azt jelenti, hogy a termékek fejlesztési szakaszábanszigorúan tilos állatkísérleteket végezni, ezáltal az állatokat ‘erőszakosan’ leölni. Sőt a beszállítók között is csak Cruelty-free elvet követő cégeket fogadnak. Egyre több gyártó felismerte ennek fontosságát és csatlakozik ehhez a törekvéshez.


Vendégeink kérték 

Amikor pár éve hallottuk, hogy a vendégeink igénylik a szintetikus kozmetikai kezelések helyett a valóban tiszta, bio anyagokból készült termékeket, léptünk. 
 

Kerestem, válogattam és végül megtaláltam a francia PHYT’S kozmetikai családot.

Nagyon megtetszett, mert nem csak a szigorú bio feltételnek felel meg maradéktalanul, és teljesen egyedi un. kitt-ekbe csomagolja a kezeléseit, hanem egyedi masszázstechnikát is kidolgozott. A holisztikus szemléletet megalkotva, egyedi táplálékkiegészítőket is készít. Ezzel többet is tudunk nyújtani, mint amit a vendégeink akkor felénk jeleztek.

Pár hónapja hallottam egy nagyon környezettudatos hölgytől a vegán és cruelty-free kozmetikai irányokról. Természetesen alaposan utána néztem, hogy mit jelent. 

 

Megnyugtató volt ezekről olvasni, mert pontosan tudtam, hogy a PHYT’S egyik fontos elve az állatkiséret-mentesség illetve azt is tudtam, hogy nincsenek állati eredetű termékeik. 

Kivétel az egyik termékcsalád, amely tartalmaz méhviaszt. Csak csendben jegyzem meg, hogy a méhviaszt nem a méhek leölésével nyerjük, hanem ők adják nekünk.

 

Ezek az irányzatok nem csak az állatok védelméről és erőszakmentességről szól, hanem a környezetünk védelméről is. Erre a tényre is ez a vendég hívta fel a figyelmemet. Gondoljunk csak bele, hogy az állattenyésztésnek mennyivel nagyobb a környezeti terhelése (ökológiai lábnyoma), mint a növénytermesztésnek. Megdöbbentő volt a felismerés.

 

Természetesen a PHYT’S szakemberével alaposan átbeszéltem a kérdést és igy teljes nyugalommal ajánlhatom minden olyan hölgynek, akinek fontos a bio, fontos a környezetvédelem és fontos, hogy semmilyen módon ne kapcsolódjon az általa használt kozmetikum az állatok leöléséhez.

 

Elhatároztam, hogy szalonunk is beáll ebbe az irányba és minden lehetséges fórumon kommunikáljuk, hirdetjük ennek fontosságát.

Ezért is lett jelszavunk 2019.évre, röviden: 'GO ORGANIC, GO NATURAL'

 

Herendiné Asztalos Andrea
szalonvezető