Női-férfi naturo fodrászat | Bio kozmetika | Profi smink | Kéz,-lábápolás - Műköröm |
  Yoga-lélek masszázs | Mese-terápiaVárandós kismamákBeauty-szülinap

Budapest, Buda 2. kerület, Óbuda 3. kerület - Szépvölgyi út

ONLINE bejelentkezés

vagy telefonon akár azonnal!  06 1 886-9212

Kéz- és lábápolás

Szalonunk manikűrös-pedikűrös-műkörmös szakembere:  KARAKAS CSILLA  70/ 523-5602

Egy kis érdekesség....

Számos felmérés eredménye mutatja, hogy a női szépség egyik fontos mutatója a kéz és láb és annak ápoltsága.
Első találkozáskor a férfiak többsége a hölgyek kezét nézi meg először, amelynek szépsége éppen olyan mély benyomást tesz rájuk, mint például az arc. Így volt ez anno is...

Nagyon kevesen tudják, hogy a műköröm viselésének évezredes múltja van, már az időszámításunk előtti 3. évezredből is maradtak feljegyzések ezzel kapcsolatban. A régi korokban a köröm feltűnő hossza viselőjének gazdagságára utalt.

Egyiptomban a fáraók hosszú, aranyozott pótkörmökkel igyekeztek ragyogó isteneikhez hasonlóvá válni.

Időszámítás előtt 3000-ben Kínában méhviaszból, zselatinból, tojásfehérjéből és gumiarábikumból készítettek körömfestéket.

Az utóbbi évtizedekben a körömdíszítés túlnőtt az egyszerű lakkozáson. Egy egész művészeti ág alakult ki: a „műköröm” elnevezés nem az alapanyagra utal, hanem a „művészi köröm” rövidítése – hiszen minden egyes szépen, igényesen megformált, díszített köröm egy igazi műalkotás. Azáltal, hogy megtaláljuk az igényeinknek formát adó műkörmöst, a saját belső ízlés- és színvilágunk is kifejezésre kerül a külvilág felé. Ugyanakkor, ha úgy tartja kedvünk, 4-6 hetente meg is változtathatjuk.

Ma már azok sem érezhetik hátrányban magukat, akiknek a természet nem adott szép, egyenletes körmöket vagy éppen csak egy rendkívüli alkalomra szeretne egyedi díszítést (esküvő, bankett).

A műköröm alapvető célja a saját körmök megerősítése, illetve meghosszabbítása különleges térbeli formák segítségével (pl. Stiletto, Pipe, Edge típusú körmök). Rengeteg díszítőanyag is a körmösök rendelkezésére áll az egyedi díszítésekhez (pl. színes kövek, tört kagyló, csillámporok, szárított apró virágok).

Ha a vendég elégedett a végeredménnyel, nem fogja elfecsérelt időnek érezni azt a 1,5-2 órát, amit a körmösnél tölt és mindig szívesen tér vissza.

Japán manikűr

A japán manikűr célja az egészséges, vékony, töredezett körmök méhviasszal történő ápolása, táplálása. A hatás tartós (kb 2 hét), mert az anyag beépül a köröm szerkezetébe. A méhviasz hatására a köröm erősödik és élénkebb lesz a színe.   A méhviasz után egy "talkumot" port is  belemasszírozunk a körömbe, mert az zárja be a méhviaszt a köröm szerkezetébe. A hatóanyagok mindenféle vegyianyagtól mentesek.

Saját köröm megerősítése zselével

 A mai, korszerű műkörömépítő alapanyagokkal átmeneti megoldást lehet alkalmazni, azaz a vékony, töredezett, természetes körmöt meg lehet erősíteni. A természetes körömre szakszerűen felvitt műkörömépítő zselé a körmöt befedi, stabil réteget képez a felületén, így megóvja a hétköznapok esetleges sérüléseitől, kopásától.

 

További szolgáltatást az ÁRAINK menüpont alatt találsz.